Премиерът Бойко Борисов обяви при какви условия държавата ще помогне на Левски. "Сините" са на ръба на фалит и за втори път ще пробват да вземат кредит, за да се спасят.

"Прочетох писмото и говорих с Павел Колев. По въпроса за стария собственик от Левски трябва да се обърнат към прокурорите, защото те са запорирали всички сметки на клуба, вървят и дела. Дори да се изкажа по темата, означава да се намеся в друга власт, което не искам да правя. Клубът си има отворена сметка, по която да може да си продължи дейността. Ако искат кредит, ще им дадем. Говорили сме с колегите и за договор за реклама. От тях си зависи. Не можем да преведем пари при неясен собственик. Всичко е в техните ръце".

"Ако въпросът със собствеността не се изясни, значи не им е мил Левски. Чрез инструменти като стадиони, тревни покрития, осветление и ремонти сме помагали на много клубове. От Левски са добре дошли, когато си изяснят собствеността и дойдат с конкретно предложение. Трябва да се намери начин да им се помогне, но без да се унижи клубът и феновете му. Това е славен клуб. Предложението трябва да е приемливо, а да не става дума за държавна помощ", каза Борисов.